La Transsegre torna a radiar a Balaguer

11/07/2022

Fins a 170 embarcacions han arribat a la capital de la Noguera amb 1.600 tripulants

Al voltant de les 12.30 hores d’un calorós diumenge van arribar al Parc de la Transsegre les primeres embaraciones de la festa més popular de Balaguer però també de Ponent. La capital de la Noguera va posar el colofó a una nova edició, la número 36, de la Transsegre.

Després de dos anys sense poder-se celebrar per culpa de la pandèmia, va tornar amb el seu format habitual, de dos etapes i en un intens cap de setmana que va començar divendres amb una de les novetats, la primera Petita Transsegre. L’etapa d’ahir, tanmateix, va ser de tot just dos quilòmetres i va sortir del pont de fusta, a l’altura del Molí de l’Esquerrà, i no del Partidor de Gerb, com en anteriors edicions. En el descens dominical van participar aproximadament la meitat de les 170 barques i 1.600 tripulants que hi va haver dissabte en una primera etapa entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai que, per primera vegada, va sortir al migdia i no a la tarda.

Va ser un trajecte en què alguns participants van invertir fins a set hores per culpa del vent. Pel que fa a ahir, malgrat el cansament i alguna ressaca, els tripulants van celebrar en gran la seua arribada a port, des d’on Lleida TV va retransmetre la gesta, llançant aigua al públic que els va rebre al marge del riu. Des de l’organització es van mostrar “satisfets” i “molt contents” d’haver pogut recuperar la festa amb normalitat.

Quant als canvis d’horaris i de recorregut, Humbert Pou, membre de l’organització, va afirmar que “s’ha apostat per la seguretat però les valoracions en general d’aquests canvis són molt positives”. Sobre la possibilitat que aquestes novetats es mantinguin en futures edicions, Pou va assegurar que “és aviat, s’haurà d’estudiar i saber la valoració dels participants”. També va remarcar que no hi va haver incidents i va destacar la gran afluència de públic en els concerts de divendres i dissabte.

En el mateix sentit, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va afirmar que “és una festa en la qual els participants i el públic s’ho passen bé i a més té un impacte econòmic important per a Balaguer i per als municipis del voltant”. La festa va finalitzar amb una traca i l’entrega de premis a les embarcacions més originals: Miriam Trens, Alcanó Teams i Just Married.

RICARD GÓMEZ PUIG / ACN / ALBERT GUERRERO