L'Ajuntament de Balaguer i Apropa Cultura realitzen el segon taller de musicoteràpia 

19/09/2018

L’Ajuntament de Balaguer va signar recentment un acord de col·laboració amb Apropa Cultura pel qual es pretén fer més accessible diversos actes culturals i, més concretament, el Teatre Municipal de Balaguer, a totes les entitats de la ciutat de Balaguer del sector social, amb discapacitats intel·lectuals i persones amb Alzheimer.

Balaguer doncs se suma al projecte per tal d’apropar una mica més l’art, el teatre, la dansa, la música...a entitats i centres socials de la ciutat.

En aquesta línia, aquest matí s’ha realitzat el taller de musico teràpia al Teatre Municipal de Balaguer, on han assistit més d’una cinquantena de persones del sector social, amb dues sessions, una a les 10 i l’altra les 11.30 h.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha presentat la segona sessió del taller als participants, un taller format per un petit concert d’un grup de cambra amb músics de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. La primera sessió va tenir lloc al juny al casal Lapallavacara i la propera, la tercera i darrera sessió de l’any, tornarà a tenir lloc al Teatre Municipal el 18 d’octubre.

El projecte apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, obrin les portes de teatres,
museus, auditoris i festivals d’arreu de Catalunya perquè aquests col•lectius tinguin accés a la seva programació habitual. Conscients que existeixen barreres culturals invisibles. Hi ha moltes persones, que per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre o una exposició.
Infolleida