L'arrestat per cremar la parella a Artesa de Segre va bloquejar la porta amb una nevera

01/12/2022

La jutge va decretar ahir presó per intent d'assassinat i la víctima declara que van discutir després de remenar-li la bossa buscant diners per comprar droga

El Jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home, de nacionalitat portuguesa i de 39 anys, acusat d’intentar assassinar la seua parella, de 48 anys, cremant-la viva al seu habitatge d’Artesa de Segre dilluns a la matinada. La magistrada va prendre declaració ahir al detingut i als testimonis, ja que la víctima va haver de fer-ho des de l’hospital Vall d’Hebron, on ahir seguia ingressada en estat greu amb cremades al 18% del cos. Segons l’atestat del jutjat, la dona va declarar davant dels Mossos, que es van desplaçar fins a l’hospital, que cap a les 23.00 hores de diumenge l’acusat va entrar a casa i li va registrar la bossa, com ja havia fet en altres ocasions per agafar-li diners per comprar drogues, i que a l’anar-se’n ell de l’habitatge, ella se’n va anar a dormir.

Més tard, va veure que la seua parella va tornar al pis, va moure la nevera per posar-la darrere de la porta, on la van trobar els serveis d’emergències, i va notar com li va tirar un líquid a la cara mentre li deia “això no s’encén, filla de puta, et mataré”. La víctima creu que li va tirar oli de romer i que, al veure que no s’encenia, li va llançar acetona a la cara mentre li cridava que “ara sí que moriràs, ara ho cremaré tot”. També va declarar que la va agafar pel coll i va intentar ofegar-la i que no recorda com va sortir del pis, però sí que ell la va estirar mentre li deia “anem-nos-en, que jo també m’estic cremant”.

Per la seua part, el detingut va declarar que havien discutit, però que se’n va anar de casa i que quan va tornar es va trobar l’incendi. Va assenyalar que va veure que la seua parella tenia foc a la cara i als cabells i que es va atansar a ella per intentar apagar-lo, a més de treure-la al carrer després d’agafar-la en braços. Sobre per què va fugir, va dir que ho va fer perquè no volien que pensessin que havia estat ell i que se’n va anar a casa d’un conegut a passar la nit, on va ser detingut pels Mossos.

Segons el jutjat, la seua declaració va ser “imprecisa” i va mostrar contradiccions en diversos punts. La jutge va justificar la presó al considerar que hi ha risc de fuga i per evitar que pugui tornar a agredir la víctima, que ha demanat una ordre de protecció.

SEGRE.COM