L’artista Jordi Marcos presenta la col·lecció ‘Faunia’, bestioles de la Noguera fetes en ferro

29/04/2020

Està formada per una vintena d’obres creades a partir de ferralla i eines del camp en desús

L’artista Jordi Marcos ha presentat la seva col·lecció ‘Faunia’, formada per una vintena d’obres que tenen com a denominador comú el fons i la forma: peces de ferro que, oportunament treballades i transformades, donen com a resultat final diferents animals de l’entorn del creador, Santalinya, a la Noguera.

És aquest particular embolcall natural el que alimenta la creació de Jordi Marcos. D’una banda, en la seva recerca de materials, ja que rescata de l’oblit ferralla, instruments i eines del camp, maquinària en desús,… qualsevol element pot servir per, a partir del seu disseny original, canviar de forma i donar pas al bec d’un ocell, al cos d’una serp, a les banyes d’una cabra,… Tot serveix i tot és possible, i el resultat és sorprenent, ja que les andròmines il·luminen elements de la fauna autòctona local amb la mateixa naturalitat que Jordi Marcos les treballa al seu taller, ubicat al centre del poble, on exhibeix la seva tècnica exquisida.

L’autor es declara un autodidacta absolut, aliè completament a influències i corrents.De fet, ni tan sols se sent artista, sinó més aviat com un creador o recreador de la matèria, que sense canviar d’estat, muta el seu aspecte i esdevé una entitat nova i completament diferent.

Concretant en les peces que formen la col·lecció, hi podem trobar obres com el ‘Llangardaix de Titlén Terrible’, la‘Cabreta del Montsec’o un‘Escorpí de la Plana', tot plegat formant part d’una col·lecció, ‘Faunia’, que irromp amb força per trencar estereotips.
Infolleida