L'artista Miquel Asensio exposa a Castell del Remei 

30/06/2022

Els mesos de juliol i agost, l’artista Miquel Asensio exposa una sèrie de peces realitzades amb taps de suro utilitzats i altres materials a la Sala Lucilla Atilia del celler Castell del Remei sota el nom de Domin’Os. La inauguració tindrà lloc el dijous 7 de juliol, a les 19.00 hores, i anirà a càrrec del periodista i escriptor Juan Cal.

Asensio, mestre audiovisual, fotògraf, creador de vídeo, crític de cinema i teatre i artista plàstic i de la imatge, ha escollit el celler Castell del Remei -a qui ha dedicar un parell d’obres- per a expressar, mitjançant un tap, tot el que per a ell representa un celler: pau, foscor, la parsimònia del temps i la constància del treball. I, alhora, la conversa, l'alegria que en sorgeixen i el soroll que retorna en un homenatge a la desaparició de la penombra i al retorn del color. En cada tap explica un sabor, una aroma i un color que l’artista converteix en un punt, l'element més petit com a representació plàstica. Els taps de les peces d’Asensio canvien de mida, color..., i arriben a configurar línies i formes per mitjà d'alineacions i agrupacions seriades.

Miquel Asensio presenta una dotzena de quadres produïts amb taps, un amb espigues, quatre de domin’os, trenta cinc gravats de fitxes de dòmino, sis de taques de colors i situa al terra de la sala tres estructures de jocs de dòmino, entre altres iniciatives artístiques.

Amb aquesta mostra, Asensio ret tribut a Os de Balaguer, a la Vall del riu Farfanya i als peus del Montsec, on, segons declara, treballa sota el seus estels, el seu sol i l’alè dels seus avantpassats.


Infolleida