L’Astronòmic acull una nova edició del Festival d’Astronomia del Montsec

22/09/2021

Del 8 al 12 d’octubre es duran a terme activitats científiques, culturals i d’oci adreçades a tota la família

El Parc Astronòmic del Montsec acull, del 8 al 12 d’octubre, la 7a edició del Festival d’Astronomia del Montsec, organitzat en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de la Noguera, l’Ajuntament d’Àger i el Geoparc Orígens.

Les cinc jornades del festival estan dedicades a la divulgació de la ciència i a la promoció del Montsec com a destinació d’astroturisme, amb l’Astronòmic com a escenari principal. Entre les diferents activitats diürnes i nocturnes hi ha visites guiades, tallers, experiments, contacontes i concerts.

Destaquen els tallers d’experiments amb Dani Jiménez, presentador del programa Efecte Wow de TV3; les visites diürnes especials “Viatges galàctics”, que inclouen una visita al planetari, una sessió de contes i un taller de coets; així com la doble sessió de concerts de Joan Masdéu, el dissabte 9 d’octubre al vespre, en el marc del cicle de Música Sota les Estrelles.

A més, com a novetat, es duran a terme dues activitats a Àger: una visita nocturna a la Col·legiata de Sant Pere amb la descoberta del cel nocturn; i la passejada geològica “Mart i la Lluna a Àger” que tindrà com a punt de trobada la Plaça Major.

Al web parcastronomic.cat es poden adquirir les entrades pel festival i consultar la programació de les cinc jornades.
Infolleida