L’Encontats de Balaguer s’ajorna fins al setembre

20/03/2020

Aquest fet permetrà a la Paeria incrementar el nombre d’activitats previstes inicialment per aquesta 5a edició

En base a les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, que afecten al tancament i suspensió de moltes activitats, la Paeria de Balaguer ha decidit ajornar fins al mes de setembre la cinquena edició de l'Encontats, el Mercat del conte infantil i juvenil.

L'Encontats se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de setembre i traslladar-lo a aquestes dates permetrà a la Paeria fer-lo més lluït i amb més activitats que les previstes pel mes que ve per tal d’involucrar a diferents agents de la ciutat, com el sectors vinculats al turisme i al comerç.

El mateix Arnau Torrente, paer de cultura i comunicació, ha destacat que altres esdeveniments previstos pels mesos d'abril i maig també es podrien veure alterats pel coronavirus. Tot i això, ha enviat un missatge de calma i ha fet una crida perquè quan la situació millori la gent surti a consumir cultura.

L’Encontats és un mercat de contes i publicacions on després de dos dies de jornades tècniques dedicades als tallers, les xerrades i les conferències, el diumenge es cedeix el protagonisme als nens i nenes i al públic familiar. Unes hores en les quals els contes i les històries fantàstiques prenen els carrers del centre històric de Balaguer i en les que els infants són els protagonistes de la programació. A l’Encontats es poden escoltar contes mentre es passeja pel carrer, participar en activitats i jocs i, sobretot, impregnar-se de la fantasia que durant aquell diumenge inunda els carrers de la ciutat.

Per a l’edició d’enguany s’ha nomenat la il·lustradora Pilarín Bayés com a padrina de l’esdeveniment.

Infolleida