Les instal·lacions participatives d’autor a l’espera de protocols per tornar al carrer 

25/05/2020

Una dotzena de companyies catalanes d’instal·lacions participatives d’autor han treballat en protocols de seguretat sanitària aplicables a les seves actuacions als carrers 

Les instal·lacions participatives d’autor són un sector cultural que s’ha vist greument afectat per la crisi del coronavirus. La cancel·lació de festivals, fires i festes ha comportat que moltes d’aquestes instal·lacions no hagin pogut treure les seves propostes al carrer i, com a conseqüència, l’agenda de contractacions se’ls hi hagi truncat. 

 

Una dotzena de companyies catalanes d’instal·lacions participatives d’autor treballen, ara, en protocols de seguretat sanitària aplicables a les seves actuacions als carrers per tal de poder-les portar a terme en les diferents fases de la desescalada que planteja el govern. 

 

Des de fa tres dècades, diferents companyies han anat desenvolupat aquest format creatiu que aposta pel joc i la interactivitat amb el públic com a tècnica expressiva amb la intenció d’explicar històries, unes propostes especialment valorades a escala internacional i que es creen principalment a Catalunya. 

Ariadna Sánchez