Màgia infinita a Montgai

07/10/2019

Montgai s’ha convertit en un referent de la màgia a Catalunya, tant per als artistes de l’il·lusionisme com per als amants d’aquest tipus d’espectacles. La d’aquest any és l’onzena edició de la Montgai Màgic, la Fira de Màgia al Carrer i la d’ahir va ser una de les jornades més multitudinàries de la seua història, segons va assegurar l’alcalde, Jaume Gilabert. El primer edil va explicar que “estem fent enquestes a peu de carrer i hi ha visitants de molts pobles de Lleida però també de Reus, Barcelona, Manresa i Girona, entre altres localitats. Ens trobem davant d’una de les edicions més multitudinàries i d’un públic més transversal”.

El cartell compta amb més d’una quarantena de mags, professionals i amateurs, que ofereixen unes setanta actuacions en una dotzena d’escenaris repartits per tot el poble. Un d’ells és el peruà Allen Camero, conegut artísticament com a Lynch, que recentment va participar en el programa Got Talent España. D’altres han arribat des de Madrid o Alemanya i l’esdeveniment compta amb la presència de representants artístics a la recerca de nous talents.

 


Els organitzadors expliquen que és un fira transversal i que hi ha públic de tot Catalunya

 

Malgrat que la fira va començar aquest dijous amb la jornada per als escolars i divendres van tenir lloc les activitats per a discapacitats, no es va inaugurar fins ahir a la tarda amb l’espectacle de màgia de manipulació Paradigma de Charlie Mag, amb el qual va guanyar un campionat europeu.

Per la seua banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va presidir la inauguració i va posar d’exemple Montgai Màgic com “una fira que suposa un factor multiplicador de l’activitat econòmica, de foment de la competitivitat i de reequilibri territorial”, tenint en compte que “la fira fa poble, genera complicitats i sentiment de comunitat”. A banda de màgia, la fira també compta amb múltiples activitats.

SEGRE.COM