Menàrguens commemora l'Any Joan Barceló i Cullerés

21/01/2020

Aquest 2020 l’Ajuntament de Menàrguens commemora el quarantè aniversari de la mort de Joan Barceló i Cullerés (1955-1980) amb la celebració de l’Any Barceló.

En els actes que es duran a terme dedicats a l’escriptor hi ha implicades diverses institucions –la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, l’Ajuntament de Menàrguens, l’Ateneu Barcelonès, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Institució de les Lletres Catalanes, el Consell Comarcal de la Noguera i l’Ajuntament de Balaguer– i editorials que reeditaran llibres del nostre poeta i narrador amb l’objectiu de recuperar i, alhora, reivindicar l’obra i l’escriptor com una de les veus més personals de la literatura catalana.

Durant el 2020 se succeiran actes diversos a Barcelona, Lleida, Balaguer i Menàrguens. L’Any Barceló s’iniciarà a Barcelona, a la seu de l’Ateneu Barcelonès, el 28 de gener en un acte en què intervindran l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Ateneu Barcelonès, la Institució de les Lletres Catalanes, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Menàrguens, a més d’escriptors que van conèixer Joan Barceló i rapsodes veïns de Menàrguens.

El nostre compromís amb la cultura ens porta, aquest 2020, a reivindicar la figura i l’obra de Joan Barceló i Cullerés, i us convidem a participar en aquest any d’homenatge al nostre il·lustre escriptor.

Infolleida