Menàrguens obre amb èxit l'In_finit amb Adrià Puntí

17/01/2022

El festival In_finit de Menàrguens va nàixer fa un any, encara en plena pandèmia, i aquest dissabte va començar la segona edició reafirmant l’aposta musical d’aquesta localitat de la Noguera pels espectacles de qualitat de qualsevol punt del país i de Ponent. Per això, el públic va respondre i va omplir la Sala Joan Baptista Xuriguera del Casal de Menàrguens –amb l’actual restricció d’aforament al 70%– per disfrutar del cantant gironí Adrià Puntí, una reconeguda figura del panorama musical català de llarga trajectòria des dels seus inicis al capdavant de la banda Umpah-pah. L’artista de Salt va elegir Menàrguens com una de les seues primeres cites de la nova gira, en un any en què podria treure al mercat un nou treball discogràfic, set anys després de La clau de girar el taller, elegit per la revista Enderrock com a millor disc de l’any 2015.

A la presentació del festival, l’alcaldessa, Anna Maria Calvís, va defensar l’aposta de l’ajuntament de Menàrguens per l’activitat cultural, que l’any passat va donar peu a la primera edició de l’In_finit, un cicle cultural que buscava donar suport a la cultura en un dels seus pitjors moments per la pandèmia. La bona recepció per part del públic de Ponent va animar els organitzadors a continuar treballant en la mateixa línia: oferir espectacles d’alta qualitat de tots els punts del país, i també de proximitat, com reflecteix el cartell d’enguany. Així, la segona cita del festival arribarà el 12 de febrer amb Prysma Quartet (integrants de l’Orquestra Julià Carbonell) i la soprano Iolanda Dolcet en el concert Heroïnes de l’òpera, en què repassaran algunes de les àries més famoses de la història.

El 12 de març serà el torn per a Athanàgia, un nou duo lleidatà que presentarà el seu primer disc instrumental, De vent i òxid, acompanyats per tres músics més. L’In_finit acabarà el 30 d’abril amb la banda barcelonina Koko-Jean & The Tonics, un referent ja en el gènere de la música negra i el blues que portarà a Menàrguens el seu directe carregat d’energia.

SEGRE.COM