Més de 80 grups de caça, contra les traves del Govern

01/09/2023

La llei de l'Estat els exclou de normes restrictives que sí que preveu la Generalitat

Més de 80 grups de caça, en concret colles i societats de caça major, van donar ahir llum verda a l’aturada indefinida en l’activitat cinegètica per protestar contra la nova normativa de la Generalitat per regular aquest esport i tot allò que es refereix a la possessió d’animals. En concret, rebutgen les mesures referides a la protecció de gossos al considerar-les molt restrictives. L’Estat exclou els gossos de caça de la llei de Benestar Animinal i deixa als governs autònoms aquesta potestat.

La conselleria d’Acció Climàtica preveu en la nova llei, pendent de ratificar, l’obligació de crear un nucli zoològic quan es tinguin més de catorze gossos, cosa que els caçadors no veuen factible i consideren que els tràmits per fer-ho són complicats i les multes, desproporcionades. Tampoc accepten que s’hagi de castrar els animals al cap de sis mesos. A més, estan en contra de l’exigència de notificar la localització de les batudes de senglars.

Fonts de la plataforma opositora van indicar que l’aturada se suspendrà tan sols en el cas dels agricultors sol·licitin ajuts per emergències provocades als cultius a causa de plagues com la dels conills. “Només llavors tornarem a caçar però sense gossos.” Per la seua part, la Federació Catalana de Caça està en contra de l’aturada i és partidària de treballar per canviar la normativa.

SEGRE.COM