Neix la convocatòria "Estrena't al territori"

17/01/2023

ESTRENA’T AL TERRITORI neix amb la voluntat d’impulsar, des del territori, la creació teatral emergent mitjançant el suport a companyies novells per a la producció i gira de dramatúrgies pròpies.
La convocatòria té com a objectius fonamentals ajudar a les companyies joves en la producció teatral i estimular-los a formar part de la indústria cultural; descentralitzar la producció i generar circuit; potenciar l’activitat teatral privada fora de la ciutat de Barcelona; i generar xarxa entre les sales privades de territori.
L’ajuda és propulsada per les quatre sales privades de territori: La Trono (Tarragona), L’Aurora (Igualada), La Planeta (Girona) i La Mercantil (Balaguer) i compta amb el suport d’ADETCA i de l’ICEC. També hi  col·laboren la Nau Ivanov i el SDE. 
Entre les propostes rebudes s’escollirà una proposta guanyadora que comptarà amb el suport en diferents fase de la creació :
- Assessorament en tots els aspectes relacionats amb la gestió empresarial, comptabilitat, contractació i comunicación
- Residència tècnica en una de les sales privades de territori
- Exhibició de dues funcions en cadascuna de les quatre sales de territori: La Trono (Tarragona), La Planeta (Girona), L’Aurora (Igualada) i  La Mercantil (Balaguer). El catxet serà de 1.500 € +IVA per funció (total 12.000€+IVA), durant els quatre caps de setmana consecutius del mes d’octubre de 2023
- Possibilitat de col·laboració amb el Festival Zeta (Girona) i el Festival RBLS com a aparador de l’espectacle i del propi projecte
El període de presentació de les propostes comprèn des del 16 de gener fins al 20 de febrer de l’any 2023 (ambdós inclosos).
Infolleida