Nous documents digitalitzats a l’Arxiu Comarcal

12/09/2017

L’Arxiu Comarcal de la Noguera ha digitalitzat diferents llibre històrics d’actes del ple municipal dels ajuntaments de la Comarca, una de les fonts històriques més rellevants per saber la història dels municipis

L’Arxiu Comarcal de la Noguera ha incorporat, en el seu fons digital, diferents llibres històrics d’actes del ple dels ajuntaments d’Os de Balaguer, Cabanabona, Ponts, Les Avellanes i Santa Linya, així com dels antics municipis del Tossal i de Santa Linya. Amb aquesta darrera actuació, l’Arxiu ja té disponibles en línea gairebé 1.000 llibres d’actes del ple municipal dels 27 ajuntaments que té ingressats.

 

Actualment, l’Arxiu Comarcal de la Noguera disposa de prop de 250.000 imatges de documents textuals, i no textuals, que els usuaris poden consultar per internet a través del cercador de l’Arxiu Comarcal o bé des dels portals dels mateixos ajuntaments.

 

Els llibres d’actes del ple municipal són una de les fonts històriques més rellevants d’àmbit local ja que apleguen la transcripció dels acords municipals en matèries relatives a la vida del poble.

Ariadna Sánchez