Nova prova pilot amb contenidors tancats a Penelles

07/12/2022

Des de principis de desembre el municipi de Penelles ofereix el sistema de recollida selectiva de residus amb contenidors tancats amb accés controlat, una nova prova pilot de reciclatge impulsada per l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera. La implementació d’aquest sistema s’inclou dins de les actuacions previstes durant l’any 2022 per millorar les xifres de la comarca en la recollida selectiva de residus. 

Són els nous contenidors que, des d’aquest mes, estan instal·lats a Penelles. No són, però, uns contenidors comuns, sinó que només es poden obrir amb una targeta identificativa vinculada a cada habitatge. Així, l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera, inicia una nova prova pilot de reciclatge en aquest municipi. 

 

L’actuació pretén valorar la incidència en el percentatge de selecció de residus d’aquest sistema de contenidors tancats, fent un pas més cap al canvi a la comarca. 

 

Cal recordar que a la Noguera ja es va iniciar una primera prova pilot de contenidors tancats al nucli de Les Avellanes, una prova que, aviat farà dos anys i que des de l’Àrea de Residus valoren molt positivament, ja que s’ha augmentat en més d’un 80% el reciclatge.

Ariadna Sanchez Ber