“Prehistart, L’art de la prehistòria a la Noguera”, el proper dissabte a Ponts

05/09/2022

El proper dia 10 de setembre, a les 12 del migdia, s’inaugurarà a la Capella dels Dolors de Ponts l’exposició “Prehistart, L’art de la prehistòria a la Noguera”. Una primera temptativa per a donar conèixer, de manera integral i dirigida especialment al territori, l’art de la Prehistòria trobat a la comarca de la Noguera. Un bé cultural que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per l’Unesco a l’estar aquest integrat dins el conjunt d’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica.

Prehistart és una iniciativa del Museu de Suport Territorial de la Noguera, programa integrat dins el Pla de Museus 2030 i que té el suport de la Paeria de Balaguer i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La mostra també ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de Ponts.

L’exposició es podrà visitar tots els caps de setmana de tardor d’aquest 2022 fins l’11 de desembre, i estarà oberta a visites de grups i escolars, sota demanda, tots els dimecres durant aquest període. A partir de 2023, i tot l’any 2024, la mostra serà itinerant per la comarca amb aquesta voluntat d’apropar millor un patrimoni tan important com globalment desconegut.

Infolleida