Presentació de l'exposició "La Guerra Civil a través de la recreació històrica"

17/09/2018

El divendres 14 de setembre a la biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre es va fer la presentació de l’exposició La Guerra Civil a través de la recreació històrica.

La comissària de l’exposició és la Rosa Mari Chopo I Comabella , la Coordinació general ha anat a càrrec de la biblioteca i  ha estat organitzada per biblioteca , l’Ajuntament d’Artesa de Segre, DIDPATRI Grup de Recreació Històrica de la Guerra Civil de la Universitat de Barcelona, el Servei Històric dels Mossos d’Esquadra i l’Associació d’Estudiosos del Front del Segre. Les fotografies són del fons de la Rosa M. Chopo i Comabella, de DIDPATRI Grup de Recreació Històrica de la Guerra Civil de la Universitat de Barcelona., del Servei Històric dels Mossos d’Esquadra i Ramon Pascual i Fiñana.

La presentació de l’exposició  va anar a càrrec de Pol Galitó President de l’Associació d’Estudiosos del Front del Segre i Investigador i historiador  de la Guerra Civil a Catalunya especialista en l’àmbit de la Guerra al Front del Segre, va parlar de la Guerra Civil i del Front del Segre; l’Oriol Miró i Serra, historiador, escriptor i recreador responsable de DIPATRI de la Universitat de Barcelona, que va parlar de l’escola de milícies  a la Guerra Civil i del Sotsinspector Félix González del Servei Històric dels Mossos d’Esquadra, que va parlar del paper del cos durant la Guerra Civil.

La presentació va anar acompanyada de 9 recreadors amb diferents uniformitats de Guerra Civil: dos Mossos d’esquadra, un tinent coronel republicà, un sergent republicà, un milicià republicà, dos milicianes de cultura, un soldat que s’estava instruint i una bibliotecària civil.

L’alcalde d’Artesa de Segre, en Mingo Sabanés va tancar la presentació amb unes paraules i convidant als assistents el proper dissabte 6 d’octubre a la recreació històrica que es farà a Tudela de Segre per commemorar els 80 anys dels Front del Segre.

L’acte també va comptar amb l’assistència de Josep Serra i Cardeñes de Colldelrat, supervivent de la lleva del biberó. En acabar l’acte els ponents i els recreadors es van fer unes emotives fotos amb el biberó.

La mostra, que es pot visitar del 3 de setembre al 12 d’octubre  l’àrea d’exposicions de la biblioteca d’Artesa de Segre.

Infolleida