Signatura del conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Ponts i la Paeria de Balaguer en el marc del Museu de Suport Territorial de la Noguera

17/12/2021

Avui 17 de desembre, a les 9 del matí, ha tingut lloc al Museu Boncompte de Ponts la signatura del conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Ponts i la Paeria de Balaguer en el marc de les accions Museu de Suport Territorial de la Noguera.

Els Museus de Suport Territorial (MST) responen a un programa que emana del Pla de Museus 2030, aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya el passat 2020, que té com a objectiu la ordenació del sistema museístic català i la definició de les línies estratègiques d’actuació per als propers anys. Segons aquest Pla, els MST són museus acreditats del Sistema de Museus de Catalunya que donen servei i suport estable als equipaments museístics i patrimonials d’un territori supralocal. Actualment hi ha sis museus que treballen en aquest programa, i el Museu de la Noguera n’és un d’ells.

En el marc d’aquest programa, aquest conveni vol establir els termes de la col·laboració entre els ajuntaments de Ponts i Balaguer per a desenvolupar per part del Museu de Suport Territorial de la Noguera una acció d’assessorament i suport estable als equipaments museístics de Ponts i també dels seus béns culturals d’interès.

Aquest ajut es tradueix en actuacions de formació, comunicació i atenció tècnica. També en la cessió temporal d’utillatges, en l’assessorament en serveis educatius i turístics, en la col·laboració en les accions de recerca, conservació preventiva i gestió de les col·leccions, així com suport a les propostes de posada en valor del patrimoni cultural que es troba a Ponts. L’acord té una durada inicial d’un any, però podrà ser prorrogat fins a quatre anys si aquesta és la voluntat del signants.

Des de fa gairebé quaranta anys, i en la mesura que el marc legal i els recursos li ho han permès, el Museu de la Noguera ha intentat donar cobertura als ajuntaments del territori que  ho han sol·licitat, ja sigui en la conservació del seu patrimoni, o col·laborant en la seva identificació, recerca, documentació o difusió. Ara es formalitza aquesta col·laboració dins el paraigües estratègic del Pla de Museus 2030 amb el suport i finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Infolleida