“Silencis amb llum”, la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament

13/07/2020

La cerimònia de comiat a les persones que van morir durant el confinament i no van poder ser acomiadades tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist

El diumenge dia 26 de juliol a partir de les 19 h i als jardins del parc del Sant Crist tindrà lloc la cerimònia “Silencis amb llum” per acomiadar tots els balaguerins i balaguerines que no van tenir un comiat tal com les seves famílies i amics haurien desitjat a causa de la Covid-19. Aquest acte està promogut per la Paeria de Balaguer i serà conduït per Remei Capitan, gerent de l’empresa Agraïments.

 

Amb aquest homenatge la Paeria vol oferir, en nom de tota la ciutat, un espai i uns moments d’escalf, d’acompanyament i de consol als balaguerins i balaguerines  que s’han vist afectats per aquesta situació.

 

A banda de l’homenatge públic,  la Paeria de Balaguer vol que la memòria d’aquestes persones perduri en el temps i s’ha creat una escultura en record seu, obra de l’artista Erik Schmitz; una escultura que representarà la llum de vida feta amb pedra i acer que formarà part del ritual que tindrà lloc al final de la cerimònia.

L’acte comptarà amb diferents interpretacions musicals i de dansa i hi intervindran representants del món sanitari, de les famílies i l’autor de l’escultura, a més del paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que agrairà l’esforç fet per totes les forces de seguretat i altres col·lectius de voluntaris que van estar al davant, a primera línia cuidant tots els ciutadans i ciutadanes.

 

La Paeria de Balaguer recorda que caldrà  inscriure's prèviament al web balaguer.cat per reservar espai i es podrà  fer per unitats familiars en grups de 4 persones, per  mantenir sempre les distàncies demanades pel Departament de Salut. La capacitat es limitarà a 300 persones.

Infolleida