S'inaugura la 24a Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell

10/07/2019

La 24a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell s'ha inaugurat aquest dimecres 10 de juliol sota el títol “L’Edat mitjana, la primera globalització?”, a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb una quarantena de participants.

En l’acte de presentació han participat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; el regidor de Cultura i Comunicació de la Paeria de Balaguer, Arnau Torrente; el vicepresident 4t e.f. de la Diputació de Lleida, Sr. Eloi Bergós; la directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, Maite Pedrol, i el catedràtic d’història medieval a la Universitat de Lleida, Flocel Sabaté.

Prestigiosos estudiosos molt especialitzats en el tema participen com a ponents de la Càtedra, provinents de la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València, i d’universitats internacionals com les de París I Panthéon Sorbonne, Pontificia Università Antonianum, Leiden (Països Baixos), Zagreb (Croàcia) i el Bío-Bío (Xile).

A més de les ponències i els debats, es fa una sortida de treball de camp el dijous 11 de juliol per visitar les muralles de Balaguer, el monestir de Santa Maria de les Franqueses, Castelló de Farfanya i Os de Balaguer.

El Consell Comarcal de la Noguera, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de la Paeria de Balaguer, ja fa més de dos dècades que organitzen el curs d’estiu de la Càtedra d'Estudis Medievals Comtat d'Urgell amb la voluntat d'estudiar i difondre la història medieval de la Noguera. És, per tant, un espai consolidat de recerca, divulgació i ensenyament històric obert a tots aquells que volen aprofundir en el coneixement del passat medieval  des d'una perspectiva actual.

També cal destacar és el tercer any que la Càtedra d’Estudis Medievals està inclosa a l’oferta de cursos d’estiu de la Universitat de Lleida.

InfoLleida