S'inaugura la mostra "Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera"

08/05/2019

Prop d'una cinquantena de persones s'han desplaçat aquest dimarts fins al Monestir de Poblet per assistir a la inauguració de la mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera'.

 

La mostra ha estat inaugurada per l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, el pare abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, i representants de la Parròquia de Balaguer i dels Amics de les Franqueses, Amics del Cister.

 

L'abat del Monestir de Poblet ha destacat durant l'acte la importància dels diferents monestirs del Cister tot i les diferents dimensions entre ells. Per la seva banda, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha ressaltat la importància de la mostra i ha dit que és un pas més per acostar les Franqueses a la Ruta del Cister i promocionar turísticament la ciutat de Balaguer.

 

La mostra ha estat una iniciativa conjunta de l'ajuntament de Balaguer i els Amics de les Franqueses. L'exposició està formada per 16 plafons on es pot veure la història del Monestir de les Franqueses i la seva relació amb el Cister, així com les tasques que s'hi han fet darrerament per tal de tornar a la seva esplendor l'edifici, malmès pel pas dels anys i un cert abandonament.

 

L'exposició podrà ser visitada a Poblet fins al 31 de juliol. Després es desplaçarà a Vallbona de les Monges i a Santes Creus, port acabar finalment al Monestir de les Franqueses, que serà el seu emplaçament habitual.

Infolleida