Taula Territorial d’Artesa de Segre: continua el procés participatiu per fer la diagnosi comunitària de la Noguera

04/02/2020

El passat dijous 30 de gener va tenir lloc la segona Taula Territorial d'Artesa de Segre, al Cubbtural, organitzada per l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera , que està format per les Àrees Bàsiques de Salut de Balaguer, Ponts i Artesa de Segre, pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, pel Servei Educatiu de la Noguera i per Salut Pública de la Noguera

L'objectiu principal d'aquest espai és poder elaborar una estratègia d'intervenció comunitària conjunta i consensuada.  Per poder dur-ho a terme, s'ha iniciat un Procés Comunitari a la Noguera que ha començat amb una Diagnosi Comunitària que està analitzant la realitat social, detectant les necessitats de la població i prioritzant les accions que hauran implementar els serveis adreçats a la ciutadania. Aquesta diagnosi és participativa i té en compte les opinions de l'ampli conjunt social, a través d'enquestes, d'entrevistes i de espais de participació. 

Per arribar a tota la Noguera, el territori s’ha dividit en 7 zones, en cadascuna de les quals es crearà una Taula Territorial, entesa com l'espai participatiu on els diferents agents d'aquella zona aportaran la seva expertesa i els seus coneixements que  serviran per a elaborar la diagnosi, la planificació, la implementació, el seguiment i l'avaluació de les accions comunitàries que s'hi duran a terme.

 

La Taula Territorial d'Artesa de Segre és oberta a la participació dels municipis de Foradada, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre i Vilanova de Meià, i l’EMD de Baldomar. Hi van participar 64 persones coneixedores de la realitat dels municipis, procedents d'ens locals, de serveis i d'entitats de diferents àmbits (regidories, tècnics dels ajuntaments, cossos de seguretat, centres educatius, serveis socials, comerciants, entitats del tercer sector, associacions diverses, farmàcies, etc.). La reunió  va consistir en una sessió dinàmica on a través de petits grups de discussió i des de la visió de cada persona i de l'àmbit d'on provenen, van aportar la seva expertesa i coneixement sobre les necessitats i problemàtiques dels diferents municipis.

 

Aquesta és la segona taula de les set que es preveuen en el projecte, la primera de les quals es va fer a Balaguer al desembre i les cinc restants es faran durant el 2020.

Infolleida