Torna Jazz al pati, la 5a edició de la mostra internacional de joves intèrprets

20/04/2022

Entre les actuacions previstes destaca la de Poesia en jazz. Especial Dones; Històries de jazz, en el marc del cicle Assolellats; i el concert de Jordi Guixé, inclòs en la programació de la capital de la sardana

Balaguer acollirà del 12 al 15 de maig la 5a edició de Jazz al Pati que es durà a terme al pati de l’antiga Escola Pia. Aquest dimarts s'ha fet la presentació de la programació amb la presencia del paer de cultura a la Paeria de Balaguer, Arnau Torrente, i el director de l'Escola de Música, Xavi Monge.

 

Es tracta de la mostra internacional de joves intèrprets organitzada per l’Escola Municipal de Música amb la col·laboració de la Biblioteca Margarida de Montferrat. L'esdeveniment comptarà un any més amb  les formacions més rellevants dels centres superiors de música de Catalunya en l’especialitat de Jazz, ESMUC, Liceu i Taller de Músics i, enguany, com a escola convidada intervindrà el Centro Superior de Música Creativa de Madrid.

 

Entre les actuacions previstes, el primer dia de la mostra destaca la de Poesia en jazz. Especial Dones; i el diumenge dia 15 Històries de jazz, en el marc del cicle Assolellats, i el concert de Jordi Guixé, inclòs en la programació de la capital de la sardana. Es tracta de dos actuacions amb les quals des de l'àrea de Cultura es continua apostant perquè les activitats siguin el més transversals possibles.

 

Des de l’organització han tornat a escollir grups d’una qualitat musical indiscutible i que aportin al repertori jazzístic noves perspectives. Així, hi ha grups que revisen el repertori més clàssic de negres espirituals i d’altres que donen via lliure a la seva creativitat aportant repertoris del tot originals, passant per visions més elèctriques del repertori del jazz fusió de la dècada dels 90 de segle XX.

 

 

 

 

La 5a edició de Jazz al Pati començarà el dia 12 de maig amb les habituals audicions matinals pedagògiques per a als alumnes d’ESO dels centres educatius de Balaguer i seguirà el vespre amb l'espectacle Poesia en Jazz. Especial dones a càrrec del grup vocal Divadams i amb la col·laboració de la Biblioteca municipal, segons explica el director de l'Escola Municipal de Música, Xavier Monge.

 

Divendres serà el torn d'Origins Quartet del Conservatori del Liceu, un clar exponent de les noves corrents creatives del jazz a casa nostra, i d'Ernest Pipó del Taller de Músics amb una adaptació jazzística d’un repertori de 'negro spirituals'. Dues propostes molt interessants, segons el mateix Xavier Monge.

 

Dissabte la mostra comptarà amb la presència d'Anna Blasco Quintet de l'ESMUC i amb els alumnes del Centre de Música Creativa de Madrid que treballen la mescla de diversos estils musicals tenint en compte una base procedent del jazz i la fusió d’avantguarda.

 

En la 5a edició de Jazz al Pati, la Fundació Marguerida Montferrato atorgarà el premi al millor intèrpret del Festival.

Infolleida