Tradicional Aplec a Sant Cap de Vilanova de la Sal

03/02/2017

Els veïns de Vilanova de Sal celebren el tradicional Aplec a l'Ermita de Sant Cap, aquest any amb la presència d'Antoni Salat, que ha fet entrega d'un obsequi

Els veïns i veïnes de Vilanova de la Sal han celebrat aquest divendres la tradicional trobada a l’ermita de Sant Cap. Cada tres de Febrer, els habitants de Vilanova pugen a l’ermita i celebren una missa amb el cant del Goig dedicat al sant.

 

Els veïns del poble celebren aquest Aplec des de temps molt antics, quan la cova del Sant Cap era anomenada Bellpuig el Vell, en la que vivia la primera comunitat que fundà el monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes. Aquest any l’Aplec ha comtat també amb la presencia d’Antoni Salat, membre de la direcció del Monestir, que ha fet entrega d’una quadre amb l’estampa del Sant.

 

Per tal de clausurar la festa, els veïns han fet un berenar popular a base de coca de sucre i xocolata. Aquesta tradició perdura en els anys i s’espera que es continuï fent com s’ha realitzat al llarg de la historia.