Tres vins rosats de Celler Montsec es posicionen al capdamunt de la DO Costers del Segre, a la Guia de Vins de Catalunya

04/11/2022

Són els vins GARBUIX Origen, Garbuix Verema Vermellai LAMONTSEC ROSADA 2021

La Guia de Vins de Catalunya, que puntua cada any els vins catalansi del Rosselló mitjançant eltast a cegues, ha situat 3 referènciesdel Celler Montsec (Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL)a les primeres posicions de la categoria de rosats dins dela DO Costers del Segre. Es tracta del GARBUIX ORIGEN 2021, en primera posició; LAMONTSEC ROSADA 2021(R+D producció de 1.200 ampolles) en tercera posició i, finalment, el GARBUIX VEREMA VERMELLA 2022en quarta posició.

GAMMA GARBUIX I LA MONTSEC ROSADACeller Montsec va crear, l’any 2018, la gamma especialitzada de vins rosats GARBUIX, mirant de cercar l’excel·lència. Juntament amb la MONTSEC ROSADA, conformen una mirada del vi rosat des de tres perspectives totalment diferents. GARBUIX ORIGENbusca la lleugeresa i finor; GARBUIX VEREMA VERMELLAsimbolitza l’expressió més gormanda i madura i LA MONTSEC ROSADAfermentada amb bóta oberta és un vi complex, corpulent i, sobretot, diferent.

CELLER MONTSEC I PROJECTE BALUARDLa bona puntuació obtinguda a la Guia de Vins de Catalunyai el Rosselló 2022és un reconeixement a la trajectòria del nostre Celler, que agrupa 20 socis viticultors. Formant part de la Cooperativa d’Artesa de Segre, Celler Montsec es va fundar l’any 1958 i va ser un dels primer socis fundadors de la mateixa DO Costers del Segre, l’any 1986. Actualment, compta amb vinyes ubicades en diferents alçades, amb climatologies i acideses diverses.De la voluntat de recuperar i conservar el paisatge vinya del Montsec, en neix el Projecte Baluard, que es va posar en marxa fa uns 4 anys, amb l’objectiu de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya a la zona del Montsec. La missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als socis del Celler com per al territori. A dia d’avui, són 45 hectàrees de vinya les que gestiona Celler Montsec, entre les vessants sud i nord de la serraladadel Montsec. Amb el Projecte Baluard, ja s’han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.
Infolleida