Troben un cadàver que podria ser d'un caçador desaparegut el 2015 a Canelles

24/07/2023

Un grup de joves en caiac va albirar dissabte el cos en una zona pròxima a la Muralla de Finestres

Uns joves que navegaven en caiac pel pantà de Canelles van localitzar dissabte el cadàver d’un home en una zona propera a la Muralla de Finestres, al terme municipal de Viacamp i Llitera, a la Franja. A l’espera dels resultats de l’autòpsia i les proves de l’ADN, tot apunta que es tractaria d’un caçador barceloní de 64 anys desaparegut des del febrer del 2015, quan va caure a l’aigua després de naufragar la barca amb què creuava aquest pantà. Els responsables de l’empresa de lloguer de caiacs van alertar sobre les 13.30 hores als serveis d’emergència.

Al lloc van acudir efectius dels Bombers de la diputació d’Osca i del Seprona de la Guardia Civil que van treure de l’aigua el cos d’un home en avançat estat de descomposició. Segons fonts properes al cas, el cos va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal d’Osca per ser identificat, practicar-li l’autòpsia i determinar les causes de la defunció. Els primers indicis apuntarien que es tractaria de l’home veí de Barcelona i amb casa a Estopinyà, desaparegut fa vuit anys.

Va ser vist per última vegada el 21 de febrer del 2015, quan participava juntament amb setanta caçadors més en una batuda de senglars a la zona de l’Illa, al pantà de Canelles. Al voltant de les 20.00 h d’aquell dia la llanxa en la qual viatjava el caçador, amb cinc persones més, va naufragar pel fort vent. Dos dels ocupants van aconseguir arribar a la vora i avisar els equips d’assistència. Un altre va aconseguir mantenir a la superfície la víctima i la seua dona però va arribar un moment en què el corrent va arrossegar el veí de Barcelona.

Dos mesos després de la desaparició, la Guàrdia Civil va imputar el barquer per homicidi imprudent

Els serveis de rescat van treure de l’aigua tres persones, però no van localitzar el desaparegut. A partir d’aquell moment es va posar en marxa un gran operatiu de recerca que va durar diverses setmanes i en què van participar Bombers de la Generalitat, els Bombers d’Osca, la Guàrdia Civil d’Osca, els Mossos i els Agents Rurals. Dos mesos després del succés, la Guàrdia Civil va imputar l’amo de la barca, un home de 47 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent.

La investigació va determinar que l’embarcació estava homologada per transportar un màxim de quatre passatgers, però en el moment de l’accident en portava sis. El propietari i conductor de la barca no tenia la titulació necessària per fer-la anar ni hi havia elements de salvament, com flotadors o armilles.

SEGRE.COM