Un estudi d'una infermera de Balaguer determina que una qualitat òptima del son millora el control metabòlic del pacients amb diabetis

30/06/2022

Sota el títol “Millora el contrast circadiari diürn i nocturn a través de l’educació del son en pacients amb prediabetis i diabetis”, Cristina García Serrano ha liderat un estudi que demostra que una qualitat òptima del son millora el control metabòlic dels pacients amb prediabetis i diabetis. L’estudi ha estat publicat per la revista “Biology”

Un estudi liderat per Cristina García Serrano, especialista en infermeria familiar i comunitària del CAP de Balaguer i membre del Grup d’Investigació en Terapèutica en Atenció Primària, ha demostrat que pacients amb prediabietis i diabetis que reben educació per part de professionals d’infermeria sobre higiene del son, dormen més i milloren el control metabòlic.

 

Per provar aquesta hipòtesi, des del CAP es va impulsar un programa d’educació per part de professionals d’infermeria, dirgit a seixanta-nou pacients adults amb prediabetis i diabetis. 

 

Sota el títol “Millora el contrast circadiari diürn i nocturn a través de l’educació del son en pacients amb prediabetis i diabetis”, l’estudi ha estat publicat per la revista “Biology”. A la recerca també hi ha participat Jesús Pujol, Lidia Aran, Joaquim Sol, Sònia Ortiz, Eva Artigues i Marta Ortega.

Ariadna Sanchez Ber