Una jornada analitza les ' Tècniques innovadores en l'elaboració del vi'

10/11/2022

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Lleida, Ferran de Noguera, ha participat avui en la presentació de la jornada ‘Tècniques innovadores en l’elaboració del vi’, que se celebra aquest matí a Castell del Remei, al municipi de Penelles, organitzada pel Departament conjuntament amb la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre, i que s’inscriu en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament.

En els darrers anys, i també en el marc d’aquest Pla, el Serveis Territorials del Departament a Lleida i l’esmentada DO han tractat en jornades tècniques com aquesta diferents temàtiques sempre a l’avantguarda dels canvis tecnològics i de consum. Enguany la jornada s’ha orientat cap a les noves vinificacions en enologia, abordant-ho des d’una perspectiva teòrica i pràctica per part d’experts en la matèria.

Així, Ferran de Noguera ha posat en valor que la DO Costers del Segre, única Denominació d’Origen vitivinícola del territori de Lleida, ha estat “des dels seus inicis en constant creixement, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu, pel seu creixement en nombre de cellers i per la voluntat d’aquests en la recerca de la millora del producte, apostant per tècniques innovadores en l’elaboració de vins”.

En aquest punt, de Noguera ha afegit que “en la zona de Lleida, de llarga tradició vitivinícola, la DO Costers del Segre ha sabut introduir a la perfecció la innovació en l’elaboració del seu producte d’una manera sostenible, apostant per una agricultura cada cop més ecològica, i respectant la tradició i el medi ambient”.

I també ha posat de relleu la importància de la línia de treball encetada fa uns anys per a la recuperació de varietats autòctones com ara la Trobat, mitjançant un grup operatiu en el qual hi són implicats, entre altres, el Departament, mitjançant l’INCAVI, i la DO Costers del Segre. “Des del Departament tenim la voluntat de seguir col·laborant amb la DO Costers del Segre per tal d’impulsar el coneixement d’aquestes tècniques i d’altres temàtiques que puguin servir per a arribar a l’excel·lència”, ha afegit Ferran de Noguera.

La jornada també ha comptat amb la participació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de l’Associació Catalana de Sommeliers, a més d'altres representats del Departament i de la DO, entre altres.

Infolleida