Viatge de 550 milions d’anys per conèixer l'evolució de Ponent i el Pirineu 

06/11/2021

Sota el títol “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu”, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha produït una exposició que recull, a través de roques i fòssils i reconstruccions, un recorregut per 550 milions d’anys de vida a la Terra

“Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu”, aquest és el títol de la nova exposició produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, i que ara fa parada al Museu de la Noguera. A través de 120 roques i fòssils procedents de 22 localitats de Ponent i el Pirineu i la reconstrucció de 5 animals ja extingits, la mostra ofereix al visitant un recorregut per 550 milions d’anys de vida a la Terra. 

 

Així, aquesta producció pretén donar a conèixer la gran diversitat geològica i biològica de la demarcació de Lleida, un territori molt ric en aquest sentit i que compta amb el reconeixement internacional de Geoparc mundial UNESCO Orígens. 


Així doncs, l’exposició, que es podrà visitar a Balaguer fins al 27 de febrer, mostra els fòssils de Ponent i el Pirineu recollits per diferents institucions científiques i per aficionats, una pràctica que avui dia està regulada per tal de garantir-ne la conservació.
Ariadna Sanchez Ber