Visita guiada al Jaciment Arqueològic del Pla d’Almatà en motiu de les Jornades Nacionals d’Arqueologia

13/06/2019

Des de fa deu anys l’Institut Nacional Francès d’Investigacions Arqueològiques Preventives (INRAP) celebra cada tercer cap de setmana de juny  les Jornades Nacionals d’Arqueologia adreçades a tot el públic.  Enguany, coincidint amb el desè aniversari, s’ha volgut donar una major dimensió a aquest esdeveniment convidant a sumar-s’hi a totes les institucions europees que fan recerca arqueològica: museus, universitats, jaciments arqueològics, laboratoris, empreses d’arqueologia, administracions públiques...

L’INRAP proposa un llarg cap de setmana dedicat a l’arqueologia en totes les seves vessants: aquests tres dies seran un oportunitat per a conscienciar i familiaritzar el públic europeu amb l’arqueologia i els reptes que planteja. Mitjançant esdeveniments originals i festius el públic podrà conèixer el patrimoni arqueològic europeu i les diferents disciplines de què es val l’arqueologia per a la recerca. L’objectiu final és però, contribuir al desenvolupament d’una identitat comuna tot preservant les diferencies culturals que caracteritzen la Europa plural.

El Museu de la Noguera, com a entitat de recerca arqueològica i entitat integrant d’Arqueoxarxa – Museu d’Arqueologia de Catalunya - , oferirà una visita guiada al Jaciment Arqueològic del Pla d’Almatà de Balaguer, el diumenge 16 de juny, a les 10,30h on s’explicarà també el projecte de recerca que s’ha endegat al jaciment en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,  que té una durada de quatre anys.

La visita serà dirigida per les tècnics del Museu de la Noguera i el punt de trobada serà davant de l’església del sant Crist de Balaguer.

Infolleida