Xerrada “Manuel Girona i la construcció del Canal d’Urgell” al Museu de la Noguera

14/02/2019

El divendres 15 de febrer a les 8 del vespre, el Museu de la Noguera acull la segona de les activitats del projecte “L’any d’Els Llops” organitzat per la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer. Es tracta de la xerrada “Manuel Girona i la construcció del Canal d’Urgell” a càrrec de la doctora en història per la Universitat de Barcelona, Lluïsa Pla, autora del llibre “Els Girona. La gran burgesia catalana del segle XIX”.

A mitjans del segle XVIII, va establir-se a Tàrrega, procedent de Reus, la família Girona, que va obrir una botiga de teles a la capital de l’Urgell. Tres generacions més tard, d’aquell negoci sorgiria el grup inversor més important de la burgesia catalana del XIX. La historiadora de Bell-lloc Lluïsa Pla n’ha seguit el rastre.

Amb aquesta xerrada es vol fer una introducció a la construcció del canal d’Urgell que és molt present a la novel·la “Els Llops” de Francesc Puigpelat, alhora que servirà com a prèvia a la visita que es farà el diumenge 17 de febrer a la Casa Canal de Mollerussa.
Infolleida