Costers del Sió inicia la vinificació natural en els trulls de pedra del s.XI
28/09/2018
Les aromes dels trulls de pedra donen al vi un sabor especial i característic que dota al celler d’un vi únic i exclusiu
SOCIETAT
La Sentiu de Sió
El Celler Costers del Sió ha iniciat la vinificació natural i espontània de Garnatxa i Syrah en un dels trulls de pedra del segle XI que van trobar i recuperar ara fa cinc anys. Els responsables del celler, estimen que d’aquesta anyada es podran treure entre 2.000 i 3.000 ampolles del vi elaborat en aquests trulls.
Reutilitzar els trulls antics dóna al vi un sabor especial i característic que dota el Celler d’un vi únic i exclusiu.
La finca, de més de 700 hectàrees, constitueix un projecte integral amb un equilibri ecològic que combina la vinya amb altres cultius, com oliveres i cereals. A més, cal tenir en compte que té 80 hectàrees dedicades al cultiu de cep per elaborar exclusivament vins de Denominació d'Origen Costers del Segre.
Ariadna Sánchez