En plena temporada d’extracció de mel
23/05/2017
Apicultors treballen en l’extracció de mel, en una temporada que, a causa dels canvis de temps, acabarà sent menys favorable del que es preveia inicialment
SOCIETAT
Les Avellanes i Santa Linya
Els diferents apicultors de la comarca ja han començat el procés d’extracció de mel, en una temporada que, tot i que inicialment es preveia excel·lent, els canvis de temps que han tingut lloc han acabat comportant que sigui desfavorable.
Actualment, de processos d’extracció n’hi ha de molts tipus. Un exemple seria el sistema vertical, utilitzat en l’extracció de la Mel de Ca La Tereseta, a la que l’apicultor realitza tot el procés, des del principi fins al final.
La mel és un producte que varia en funció de les temporades, i que està molt lligada a les condicions climàtiques. Les temperatures que hem tingut aquests mesos han comportat que la temporada d’extracció s’hagi complicat, fent que la mel de tipus “Romer” es converteixi en una de les més cares del mercat.
Ariadna Sánchez