Fira Q de Balaguer venç la pandèmia
La galeta Balaguins guanya el concurs de dolços i representarà la capital de la Noguera
“El sector tenia molta il·lusió a tornar a contactar amb els clients ja que no és el mateix veure les coses in situ que online.” Ahir es va donar a conèixer el guanyador del concurs de dolços per crear el producte típic de la capital de la Noguera que va recaure en la galeta Balaguins, elaborada pels alumnes d’FPI Pastisseria i Forneria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Martínez va indicar que “fa dos anys que estàvem provant de trobar aquest senyal d’identitat i vam creure que a la Fira Q, dins de l’espai dedicat a la restauració, podria ser un bon moment. La galeta és un producte fàcil de vendre i també és una bona representació com a promoció turística”, va dir.
El president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, va ser l’encarregat de clausurar el certamen. La institució ha participat d’una forma activa en el certamen amb la presentació del projecte Energy-HubLab per impulsar la transformació energètica i promoure les energies alternatives, un tema que la fira ha tractat a fons amb diverses ponències, en especial dedicades a la promoció de l’energia solar als habitatges, que també van ocupar part del matí d’ahir amb diversos tallers. La institució provincial també ha promocionat al seu estand diversos productes de proximitat com la mel o l’oli.Les quatre desfilades de moda per promoure el comerç local van ser les que més visitants van reunir, així com els espectacles de dansa i les trobades i xarrades sobre cuina alternativa i saludable.La Fira Q de Balaguer va acollir també un envelat per a l’exposició d’una vintena de cotxes tant de km0 i com de gerència.