Jornada per a l'alimentació ecològica i de proximitat a les cases de colònies i albergs de Catalunya

26/01/2022

Amb la participació d’Hort del Silenci, Te lo sirvo verde, el xef Sergi de Meià i Torrons i Mels Alemany

SOCIETAT
Artesa de Segre

Les instal·lacions de la Cooperativa d’Artesa de Segre van acollir, aquest dimarts 25 de gener, una jornada dedicada a l’alimentació ecològica i de proximitat. L’objectiu de l’activitat, organitzada pel Grup SERHS Distribució d’alimentació conjuntament amb l’ACCAC (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya), era crear un punt de confluència d’experiències amb noves idees per avançar en l’elaboració de menús més saludables i sostenibles. Aquest aprenentatge comú entre tots els actors participants ha d’afavorir un canvi en el model actual de gestió dels menjadors, més transparent i compromès amb la salut de les persones i el medi ambient. La jornada va comptar amb dues parts diferenciades: un bloc de ponències i un dinar ecològic.

 

 

Bloc de ponències

 

Durant el matí, es van dur a terme un seguit de xerrades per posar en context els assistents, conscienciar sobre la sostenibilitat en les cuines destinades a l’alimentació infantil i juvenil i donar a conèixer nous productes i partners amb els quals SERHS ja ha començat a treballar, amb la voluntat d’incorporar els productes de proximitat i ECO a la seva oferta comercial. En aquest primer bloc hi intervindran:


  • Ramon Pons, director comercial d’Hort del Silenci (marca d’alimentació ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre)
  • Isabel Coderch, fundadora de “Te lo sirvo verde” (consultoria de restauració sostenible)
  • Grup SERHS Distribució, presentació de les novetats ecològiques i sostenibles

 

 

Dinar ecològic i de proximitat amb productes cultivats a les terres de Lleida

 

D’altra banda, la jornada també va contemplar un dinar ecològic que elaborà el xef Sergi de Meià (president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica) amb aliments ecològics d’Hort del Silenci, basat en llegums i pasta alimentària feta amb cereals antics (recuperació de llavors tradicionals en camps propis i de proximitat, cultivats amb pràctiques agrícoles sostenibles). Els postres de l’àpat van anar a càrrec de Torrons i Mel Alemany, que recentment ha presentat un torró elaborat amb la seva mel i cigrons d’Hort del Silenci. La creació d’aquest dolç, que també ha estat obra del xef Sergi de Meià, ha estat a partir de la recreació i recuperació d’una recepta de la cuina medieval catalana.

Tan Sergi de Meià com Torrons i Mels Alemany, presents a la Jornada, estan arrelats a la Noguera, comarca on s’ubica la Cooperativa d’Artesa de Segre. Per tant, es van unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable.

 

 

Hort del Silenci i ECO Artesa 2058

 

Empresa agrícola amb caràcter i vocació comercial que vol arrelar i ser còmplice del territori, per potenciar la iniciativa del producte de producció ecològica i de proximitat. Està integrada dins d’ECO Artesa 2058, que és la branca de producció ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre.

ECO Artesa 2058, especialitzada en producció d’alimentació ecològica humana i animal, neix de la voluntat de Cooperativa d’Artesa de Segre de créixer junt amb la societat, adaptant-se als requeriments de sostenibilitat, millora qualitativa i seguretat alimentària, estant presents des del cultiu i producció fins a l’elaboració final, amb el propòsit de ser més a prop del consumidor, oferint articles d’alimentació local i ecològica certificada.

Infolleida