La cooperativa social Lleure Quàlia consolida aliances amb l’Associació Estel de Balaguer i La Temporada de Tàrrega pel Projecte “De l’excedent a l’oportunitat”

26/04/2022

La consolidació del projecte generarà un impacte directe al territori especialment a la zona de Lleida, amb major presència a la Noguera, a la Segarra i a l’Urgell

SOCIETAT
El projecte “De l’excedent a l’oportunitat” s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes Singulars del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el seu objectiu és lluitar contra el malbaratament alimentari presentant accions de reactivació econòmica del sector primari amb la compra dels excedents agrícoles i, paral·lelament, crear una xarxa de suport i intercooperació entre els agents participants per oferir els seus productes a la població.


A causa de la crisi generada per la covid-19, l’activitat de la cuina central de Quàlia situada a Bellcaire, que abasteix els menús dels menjadors escolars que gestiona, es va veure disminuïda i es trobava per sota de la seva capacitat. D’altra banda, els productors locals que fomenten una agricultura de consum responsable, van patir notablement els efectes de la covid-19 amb una disminució de les vendes dels seus productes a mercats, restauració, cuines col·lectives, etc. Davant aquest context, des de la cooperativa Lleure Quàlia i amb la col·laboració de La Temporada i l’Associació Estel de Balaguer, es va apostar per engegar un nou projecte multidimensional i d’envergadura territorial per promoure l’activitat econòmica dels nostres productors i de les organitzacions implicades amb el projecte i, que a la vegada, repercuteixi socialment per afavorir la situació en què es troben els col·lectius vulnerables i més afectats per la crisi.
Infolleida