Obre inscripcions la Ultra Trail Terres de Lleida, que oferirà tres recorreguts de 20, 42 i 93 quilòmetres
La Ultra Trail Terres de Lleida ja ha obert inscripcions de cara a la seva segona edició, que se celebrarà el dissabte 27 d’octubre amb sortida al Monestir de les Avellanes i arribada a Camarasa.
L’activitat s’iniciarà la tarda anterior amb la recollida de dorsals, el breefing i una Pasta Party. Les curses arrancaran dissabte a les 7.00 hores en el cas de la Ultra Trail, a les 8.00 en el de la Marathon i a les 10.00 en de la Fast Trail, i a partir de les 12.30 hores es farà un vermut i un dinar popular. La previsió és que els primers classificats de la Ultra Trail no arribin fins a les 17.00 hores, i el tancament de la meta està programat per les 6 de la matinada del diumenge. L’entrega de trofeus es farà diumenge al matí.
La prova oferirà tres distàncies: la Ultra Trail constarà de 93 kilòmetres i un desnivell positiu de 5.100 metres; la Marathon, de 42 kilòmetres i 2.100 de desnivell; i la Fast Trail, de 20 kilòmetres i 1.000 metres. La cursa llarga transitarà per senders i pistes forestals de la Noguera, entre el Monestir de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Alòs de Balaguer, Camarasa i Sant Llorenç de Mongai.
El circuit disposarà de voluntaris en totes les interseccions i punts conflictius. Hi haurà controls de pas i avituallaments en diferents punts de la cursa, a més de servei de guarda-roba i un punt de vida per a la UTDL situat a Alòs de Balaguer.
Els diners que es recullin amb les inscripcions es destinaran a la investigació d’un malaltia de salut mental que s’anomena trastorn límit de la personalitat, que dirigeix el doctor Josep Pifarré a traves d'un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida).
Aquest projecte ja està en marxa segona edició ja podem dir que va ser tot un èxit perquè el que era un projecte ja es una realitat sota el nom d’Afrontant el buit’, una denominació força simbòlica, ja que va adreçat a persones amb moltes dificultats per afrontar el seu buit interior, i que davant situacions complicades aquest buit es fa encara més gran.
El programa pretén millorar aquestes estratègies d'afrontament amb una metodologia innovadora molt propera a l'aprenentatge experiencial a través d'activitat d'aventura. Com que és una metodologia innovadora en aquest tipus de pacients i en els nostre territori, avaluarem els resultats del programa amb una metodologia científica.
El programa el portarà a cap un equip del servei de psiquiatria de l'Hospital de Santa Maria, patrocinat per la UTDL i la Diputació de Lleida, sota el paraigües de l'associació Experientia, i amb el suport d'IRB Lleida.
Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.