Restauració i gastronomia, punts claus de la Fira Q
El sector de la restauració i la gastronomía tindran un pes important en aquesta edició de Fira Q que obrirà les seves portes durant els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.
Una de les principals novetats de la Fira será la Jornada sobre “el porc de qualitat amb beneficis saludables” que constarà de 3 blocs. El primer sobre “La Carn de porc: per a una dieta equilibrada”. El segon sobre “El porc ibèric: plaer i salut”, i el tercer que presentarà el “Porc del Baró: qualitat, proximitat i aliment saludable”. Durant la jornada es difondran els resultats de l'estudi fer per l'IRTA, de la producció de Baró Germans, S.A. del projecte: Optimització de l'engreix de porcí: alimentació i qualitat de producte.
La jornada correrà a càrrec del Sr. Joel Gonzàlez Armangué, Investigador dels aliments del IRTA i d 'en Lluís Baró Solanes, responsable de producció de Baró Germans, S.A. La Jornada està organitzada per l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer i Restaurant Racó Ibèric.
A més de la jornada, la Zona de Demostracions del Sector de Restauració acollirà tot un seguit de mostres, tastos i presentacions a càrrec dels més prestigiosos gastrònoms de la ciutat i comarca. El dissabte s’obrirà la Fira amb la presentació del llibre “la cuina dels dijous” de Josep Maria Morell. Per la tarda, diferents demostracions culinàries amb Bobby Cabral del Monestir de les Avellanes, i els restaurants Cal Xirricló i Tastet del Reng.
El diumenge començarà amb un taller sobre com escollir un pernil a càrrec de Manel Perez de l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer, que també oferirà un taller de tall de pernil, un tast de vins biodinàmics i durant la tarda del diumenge tindrà lloc el III Concurs de Cuina de proximitat de Les Terres de Ponent.
El dilluns començarà d’allò més bé amb “La Gastrimàrgia”, guanyadora de la Tapa de l’Any a Catalunya amb el Tastet del Reng. Continuaran les demostracions amb el restaurant Les Roquetes, el Bar 1900 i el restaurant Racó Ibèric.