Reutilitzar l’aigua sobrant dels àpats dels menjador, una mesura per lluitar contra la sequera
12/12/2023
Davant la situació de sequera que viu el país, instaurar mesures que redueixin el malbaratament d’aigua és un dels passos més importants. Un exemple és el que la cooperativa Quàlia porta a terme als menjadors escolars. Es tracta de reutilitzar l’aigua sobrant que es genera a l’hora dels àpats escolars
SOCIETAT
Balaguer
Reutilitzar l’aigua sobrant que es genera a l’hora del menjador, aquesta és la iniciativa de la cooperativa Quàlia instaurada a diferents escoles del territori lleidatà. Una d’elles és l’escola Mont-Roig de Balaguer, on, quan acaben de dinar, els infants llencen l’aigua sobrant del got en una gerra que, després, s’utilitzarà per regar les plantes del pati.
La iniciativa va més enllà i, per conscienciar sobre la quantitat d’aigua que es llença, els alumnes també apunten l’aigua recollida en cada àpat.
La iniciativa, i per tal de sensibilitzar més els infants, s’acompanya de tallers i xerrades complementàries on se’ls explica altres mesures per estalviar aigua com, per exemple, quan es renten les dents o es dutxen.
Ariadna Sanchez Ber