Tret de sortida a Balaguer de la I edició de "Food Explorers"
La marca de cerveses San Miguel, en col·laboració amb l'associació Gastrobar i el suport de l'Ajuntament de Balaguer, van engegar ahir la primera edició de “Food Explorers”, una iniciativa que se celebrarà del 28 al 31 d'agost i del 4 al 7 de setembre a la capital de la Noguera. En total, 25 establiments d'hostaleria de la ciutat participen en aquesta Ruta de la Tapa que, sota el nom “Food Explorers” pretén mostrar la qualitat i varietat de l'oferta gastronòmica local.
Durant els dies que dura aquesta Ruta, es podran gaudir d'interessants creacions com Sandrina (torrada de pa amb sobrassada, formatge fresc, ceba caramel·litzada, pernil i salsa escalivada);Tigre i Carxofa (a base de musclo tigre i carxofes estofades amb espècies), Eclipsi (puré de patata, carn picada i ceba caramel·litzada), Delícia de Cua (cua de brau guisada amb base de patata bullida), totes elles assessorades pel xef Juan Pozuelo amb l'objectiu d'oferir les tendències emergents que barregen el millor de la cuina tradicional amb la de fusió.
Un jurat format per experts gastronòmics puntuarà la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de cada tapa i seleccionarà d'entre totes la Millor Tapa 2017.
A més, les tapes també podran valorar-se a través de l'aplicació mòbil www.estamosdetapas.com sumant així, puntuacions a les creacions en miniatura.
La primera edició de la Ruta de la Tapa “Food Explorers” es presenta com una ocasió única per gaudir de la gastronomia local i comprovar el talent culinari que existeix a Balaguer.