Troben a la Cova Gran de Santa Linya la primera plaqueta amb gravats prehistòrics del prepirineu català
28/07/2022
L'equip del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona identifica la primera plaqueta amb gravats del paleolític superior trobada al Prepirineu de Catalunya. L'escanejat en 3D ha permès determinar gravats en totes dues cares: a l’anvers, un herc del Pirineu alçant-se, representat mitjançant un truc visual i al revers, el primer «logo» de la Cova Gran amb el torrent de Sant Miquel als peus
SOCIETAT
Les Avellanes i Santa Linya
El jaciment de la Cova Gran de Santa Linya segueix proporcionant important troballes a l’equip de recerca del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona, que investiga el jaciment. La més recent, ha estat una plaqueta amb gravat de fa 14.000 anys, convertint-se en la primera manifestació artística d’aquest tipus que s’identifica a un jaciment del prepirineu català.
I què és el que s’hi pot veure? L'escanejat en 3D ha permès determinar gravats en totes dues cares.
Així, aquesta nova troballa es suma a l’ampli i ric registre arqueològic que està generant la recerca dels darrers vint anys a la Cova Gran de Santa Linya, remarcant el seu paper clau per conèixer la història.
Ariadna Sanchez Ber