Balaguer acull divendres la presentació del llibre ‘Tenim un cor per a tu’ de Marta Gubau, escrit amb la mollerussenca Mariona Visa, on narra com ha sobreviscut gràcies a un trasplantament de cor

21/09/2022

Els beneficis de la venda aniran destinats a la Unitat de seguiment dels supervivents, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)

La gironina Marta Gubau i la mollerussenca Mariona Visa presenten el proper divendres 23 de setembre a les 19.30 h a la Biblioteca Margarida Montferrat de Balaguer el seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’ editat per Pagès Editors que narra l’experiència viscuda per Gubau en primera persona, durant i després de rebre un trasplantament de cor. El llibre, que ha estat un èxit de vendes, ja compta amb una segona edició.

Gubau i Visa estaran acompanyades per Mariona Badia, coordinadora de trasplantaments i extraccions de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, la Dra. Eva Miquel, metgessa de família i coordinadora de l’aparell circulatori i Núria Prado, graduada en infermeria, del CAP de Balaguer.

Gubau recull en aquest llibre la seva experiència vital “que pot ser útil per a altres persones i que vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d'òrgans”. Es tracta d’un llibre escrit a quatre mans amb la mollerussenca Mariona Visa, professora i Doctora en Comunicació Audiovisual de la UdL i també amiga personal de l’autora.
La vida de la Marta és tot un exemple de superació personal ja que s’ha vist afectada per diverses malalties: entre elles un càncer, un ictus i finalment un trasplantament cardíac. La lluita per la supervivència és una constant fins que arriba un moment que ho canviarà tot: quan en ple concert de Sopa de Cabra al Festival de Cap Roig, la truquen de l’Hospital per dir-li “Tenim un cor per a tu”.

Aquella trucada de la que ja fa sis anys, marcarà un abans i un després i la portarà a prendre una decisió: complir els somnis pendents amb els seus éssers estimats, família i amics.
 

Escriure per renéixer

Tot i que fins ara la Marta mai havia tingut la necessitat d’escriure el que li havia passat durant anys, reconeix que el fet de fer-ho sabent que a partir d’ara es minimitzaran les vicissituds, ha estat com tancar una etapa i obrir-ne una altra.
“Escriure m’ha suposat un procés catàrquic. He reviscut tot el que m’ha ocorregut mèdicament al llarg de la vida fins ara, i ha estat dur i dolorós recordar segons quins episodis” explica.

El procés l’ha pogut compartir amb la seva amiga Mariona Visa, que l’ha ajudat en tot el procés de redacció i edició dels textos, que han anat elaborat al llarg de dos anys i que ara veu la llum amb aquest llibre.
 
 
Què diuen sobre el llibre:
 
Dr. Josep Sánchez de Toledo i Codina.
Antic Cap de Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques del Hospital Infantil Vall d’Hebron. Director Relacions Institucionals Institut Català d’Oncologia
 
“És una síntesi d’anys de lluita a la recerca de la vida sempre amb un somriure”.
 “És un llibre escrit amb el cor que recull totes les seves vivències al llarg de molts anys”.
“Tot el seu recorregut vivencial està impregnat de positivitat, d’amor, de força indescriptible i sempre amb la mirada i el pensament posats en tots els qui l’estimen i l’envolten.”

 
Gerard Quintana,  cantant de Sopa de Cabra
Programa El Suplent de TV3
“Just al mig del concert, mentre sonava una cançó que es diu Eix de rotació (la Marta Gubau) va rebre el missatge que havia arribat el cor i va haver de sortir corrents per operar-se, per poder viure. M’escrivia dient que cada cop que sent aquesta cançó recorda aquell moment, per ella és el moment que va tornar a néixer
Infolleida