Balaguer tanca Fira Q amb èxit

28/04/2025

L’acte de cloenda de l’edició 2025 de Fira Q s’ha celebrat aquest diumenge al pavelló d’Inpacsa, i ha comptat amb l’assistència de la paera en cap de Balaguer, Lorena González; el paer de Fires, Borja Vega; el paer d’Empresa i comerç, Guifré Ricart; i el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú.

Un dels actes més destacats del matí ha estat la XVII Jornada tècnica de la Mel, organitzada per l’Oficina comarcal de la Noguera Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per Apicultors lleidatans associats, el qual s’ha celebrat a l’altell del pavelló d’Inpacsa. Igualment, també s’ha celebrat el Concurs Reina de Mels, del qual ha lliurat els premis Òscar Ordeig, conseller de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, a la tarda s’ha celebrat la final del 9è Concurs de Cuina Josep M. Morell ‘De la nostra terra al plat’, en la qual han participat diversos cuiners i cuineres amb la recepta d’una cassola de tros. El concurs està organitzat per Fira Q i l’Associació Gastrobar, amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents possibilitats gastronòmiques de la zona, i en aquest cas, ha resultat guanyador Hèctor Padilla, cuiner de Cal Xirricló. El concurs de cuina pretén promoure els productes del territori, i en especial donar a conèixer els plats que s’hi elaboren. Per aquest motiu, està dedicat al cuiner i divulgador gastronòmic balaguerí, Josep M. Morell. A més, aquesta edició ha coincidit amb la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i per tant s’ha escollit un plat típic de la comarca com és la cassola de tros, amb la voluntat de donar a conèixer un plat arrelat a la tradició, la terra i les costums, i que presenta diferents possibilitats a l’hora d’elaborar-ne la recepta.

Fira Q ha tancat aquesta edició amb una valoració positiva per part de l’organització, i amb la voluntat de seguir promovent i posant en valor els productes i serveis del territori.

Infolleida