Balanç del canvi d’enllumenat

22/03/2017

Amb l’objectiu de reduir la contaminació lumínica i augmentar l’estalvi econòmic, l’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya va substituir l’enllumenat públic. Un any després, en fa un balanç molt positiu

L’ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya va dur a terme l’any 2016 la substitució de l’enllumenat públic amb l’objectiu de reduir la contaminació lumínica del municipi, tenint en compte que formen part de la zona starlight. Un any desprès, en fa un balanç molt positiu ja que no tant sols s’ha aconseguit reduir la contaminació lumínica sinó també el cost anual de llum.

 

En total van ser 68 làmpades substituïdes, 39 d’aquestes pel tipus Ronda LED de 32w, i les 29 restants per IRCANA LED de 24w, totes elles del poble de Les Avellanes. Amb l’estalvi econòmic aconseguit i a l’espera de més subvencions, s’espera que l’actuació es pugui dur a terme a la resta de pobles del municipi.

 

D’altra banda, no tant sols el municipi de Les Avellanes i Santa Linya ha dut a terme el canvi d’enllumenat per formar part de la zona starlight, sinó que també ho han fet altres municipis, com seria el cas d’Ivars de Noguera.

Ariadna Sánchez