Castell del Remei celebra diumenge l'Aplec de Primavera

25/04/2024

La nova edició de l’Aplec de Primavera del Castell del Remei inclourà una exhibició de ball de gitanes, aperitiu amb música en viu, espai de degustació de vins, espectacle infantil, i dinar popular, entre moltes altres activitats. Com sempre, i amb la intenció de recrear l’ambientació de l’època noucentista a l’antiga colònia agrícola, qui hi assisteixi vestit completament de color blanc rebrà un obsequi que enguany consisteix en un tapaboques.  

A les 10 hores, el tradicional toc d’inici de sirena de la finca anunciarà l’arribada de vehicles històrics del Club de Vehicles Històrics de Lleida i l’obertura del mercat d’artesania i de productes de proximitat. Així mateix, el modelisme naval al llac, l’exhibició i activitat de pilotatge d’automodelisme crawler ràdio-control, les passejades en carruatges de cavalls, la biblioteca infantil i el castell inflable ja estaran a punt per al gaudi dels visitants. Les dues sales d’exposicions del complex exhibiran segles mostres: Exposició de fotografia “Ecos de passions prohibides: una immersió a La casa de Bernarda Alba” d’Aida Pallàs Barta, i “Aquarel·les del Calendari Canal Viu 2024” de Rafel Cerdan. 

Lògicament, el vi tindrà el seu protagonisme amb parades per a degustar vins dels cellers del grup de Tomàs Cusiné: Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler i Cara Nord.  

Per la seva banda, les activitats adreçades als infants se centraran en l’espectacle Lo Biel, un pallasso i els jocs tradicionals i activitats Les Firetes del Castell del Remei. 

A la mateixa hora, tindrà lloc una missa dominical cantada pel Cor Absis de l’Escola de Música Pare Ireneu Segarra d’Ivars d’Urgell, al Santuari de la Mare de Déu del Remei. 

A les 12 h, la plaça Major acollirà una exhibició de ball de gitanes interpretat pel grup de dansa popular Gitanes de La Soll de Tàrrega. 

I a continuació, tindrà lloc l’actuació musical del Quintet Blanquers al ritme del qual ballaran parelles de swing. 

Finalment, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà el final de la festa i l’inici del dinar popular a base de graellada de carn a càrrec del restaurant de la finca. 

 

PROGRAMACIÓ

A partir de les 10 h

- Tradicional toc d’inici de la sirena de la finca.

- Arribada i exhibició de vehicles històrics del Club de Vehicles Històrics de Lleida, al jardí del Castell.

Mercat d’artesania i de productes de proximitata la plaça Major i al carrer Major.

- Exhibició de modelisme naval a càrrec del Club de Modelisme de Tàrrega, a l’embarcador del Llac.

- Exhibició i activitat de pilotatge d’automodelisme crawler radiocontrol a càrrec del Club de Modelisme de Tàrrega, a l’avinguda dels Girona.

- Passejades en carruatges de cavalls pel passeig del Llac, des de la plaça Canal d’Urgell.

Biblioteca infantil a l’aire lliure en col·laboració amb la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, al jardí del Castell.

Castell inflable infantil, al jardí del Castell.

Exposició de fotografia “Ecos de passions prohibides: una immersió a La casa de Bernarda Alba” d’Aida Pallàs Barta, a la sala Lucilla Atilia.

- Exposició “Aquarel·les del Calendari Canal Viu 2024” de Rafel Cerdan, a la Sala de Tast de l’enoteca del celler.

- Espai de degustació de vins dels cellers del grup de Tomàs Cusiné: Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler i Cara Nordal carrer Santuari.

- Obertura del servei de bar en terrassesa la plaça Major, al carrer Major i a la plaça Canal d’Urgell.

 

11 h

Espectacle infantil Lo Biel, un pallassoal jardí del Castell.

Jocs tradicionals i activitats infantils Les Firetes del Castell del Remeia l’avinguda del Castell.

Missa dominical cantada pel Cor Absis de l’Escola de Música Pare Ireneu Segarra d’Ivars d’Urgell, al Santuari de la Mare de Déu del Remei.

 

12 h, a la plaça Major

Ball de gitanes interpretat pel grup de dansa popular Gitanes de La Soll de Tàrrega.

 

12.30 h, a la plaça Major

- Actuació musical del Quintet Blanquers.

Ball amb exhibició per part d’Els rebeldes del swing i amics.

 

A partir de les 13 h, a la plaça Canal d’Urgell

Dinar popular a base de graellada de carn.

(Informació i venda de tiquets amb antelació i durant el matí de la festa al restaurant de la finca: [email protected]).

 

14.30 h

- Tradicional toc final de la sirena de la finca.

Infolleida