Castelló de Farfanya acull la 1a Fira Càtara amb una trentena de parades

12/06/2017

La fira comptarà amb una trentena de parades i vuit tallers tant per a infants com a per a adults, entre els quals hi haurà la filadora, el cisteller, el vidrier i artesans del ferro i del cuir.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Antoni Navinés; de l’alcaldessa de Castelló de Farfanya, Cristina Lafay, i del Ramon Condal, organitzador de la fira i responsable de l’empresa Espec-Art.

L’organitzador de la fira i responsable de l’empresa Espec-Art, Ramon Condal, ha explicat que durant la fira faran una rèplica de la moneda que es va encunyar a Castelló  de Farfanya perquè els visitants i veïns la puguin comprar. En farà una versió en plata i una altra en llautó.

L’alcaldessa de Castelló de Farfanya, Cristina Lafay, ha remarcat la importància d’organitzar un acte d’aquestes característiques per promoure la participació i el sentit de pertinença dels veïns.

Els organitzadors han programat un seguit d’activitats paral·leles, com visites guiades dirigides per l’historiador Omar Noumri, rondalles musicals, joc de bitlles, actuacions musicals amb el grup La Torna, o la representació del Conte de la Ferradura a càrrec del grup de teatre tE CoM Tot.

Els visitants també podran gaudir de dues conferències:  ‘Qui eren els càtars?’, a càrrec de l’historiador Jordi Bibià, i ‘Relacions i noticies del catarisme a Castelló de Farfanya’, que impartirà l’historiador Omar Noumri.

Infolleida