Cursos d'alfabetització en català per millorar la integració

25/01/2017

Durant el darrer trimestre del 2016, l'àrea d'Immigració dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha impartit dos cursos d'alfabetització en català per a adults, un a Artesa de Segre i l’altre a Ponts.  

Aquests cursos han estat adreçats a aquelles persones que han emigrat al nostre país amb l'objectiu d'aportar-los les habilitats bàsiques de comunicació en català per aconseguir una major integració en la vida del municipi.

A  Artesa de Segre el curs es va fer amb la col·laboració de l'Escola Els Planells, i a Ponts amb l'Escola de Ponts, amb un total de 31 alumnes. La majoria de les persones participants són procedents dels països del nord d’Àfrica, amb l’objectiu de continuar el procés d’integració al municipi i poder ser un suport per als seus fills i filles que van a l’escola.  

En els actes de cloenda, la Sra. Maria Antònia Pubill, vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, i el Sr. Josep Lluís Bonet, director dels Serveis Socials, van felicitar els participants per l’esforç realitzat i els van animar a continuar amb el procés formatiu en benefici seu i de les seves famílies. Tot seguit es van lliurar els diplomes acreditatius d'assistència al curs i es va compartir un tast intercultural amb pastissos tradicionals dels seus països.

Infolleida