Denuncien a l'amo d'un llebrer per presumptament matar-lo a cops a Balaguer

23/07/2019

Agents Rurals de la Generalitat van localitzar divendres un gos llebrer mort i amagat entre matolls amb signes d’haver estat matat a cops en una zona forestal de Balaguer, i han denunciat el seu amo, un veí d’aquesta ciutat.

Els agents van recollir el llebrer i el van portar a un veterinari, que va considerar que havia mort per traumatismes en ambdós costats del cos, incompatibles amb un atropellament, per la qual cosa va assegurar que havia "mort a pals", ha informat Europa Press el cap del Cos a la Plana de Lleida, Llorenç Ricou.

El gos portava un microxip amb el nom d’una persona amb domicili a Toledo, que va permetre als agents contactar amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Castella-la Manxa i esbrinar que el gos havia estat venut a una persona de Balaguer, relaten Agents Rurals a Twitter.

Amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, van citar el propietari i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat li ha obert un expedient per infracció molt greu de la Llei protecció dels animals.

SEGRE.COM