El municipi de Les Avellanes i Santa Linya lluita per conscienciar sobre el reciclatge

14/01/2017

L'Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya organitza unes xerrades informatives per tal de conscienciar els veïns de la importàcina del reciclatge

Davant la pujada constant del preu de les escombraries i la falta de reciclatge, l’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya organitza una xerrada informativa al municipi. Aquesta, duta a terme per Sunsi Comelles, ha servit també per tal d’explicar el nou sistema de recollida de les escombraries que durà a terme el Consell Comarcal de la Noguera.

 

El nou sistema de recollida, impulsat pel Consell Comarcal, consistirà en unir els punts de recollida, de manera que quedin centralitzats a nomes diverses zones, a diferencia d’ara, que estan repartits per molts punts dels pobles. El principal objectiu d’aquest sistema és aconseguir que la població recicli, ja que el cost que té no fer-ho és molt alt i, com a conseqüència, també ho és l’import que paga l’ajuntament per la recollida.

 

Un dels fets més alarmants que ha anotat Sunsi Comelles, és que, segons els estudis, la Noguera és la comarca que menys recicla de tot Catalunya, i la cinquena per la cua en generar més tones d’escombraries.

Des de l’Ajuntament esperen que aquestes xerrades informatives serveixin d’alarma i de conscienciació per tal que la població recicli.

Ariadna Sánchez