El Vallfogona fa història

12/06/2017

El Vallfogona va aconseguir l’ascens a Segona Catalana per primera vegada a la història, en un partit de tornada trepidant, que es va cloure amb el resultat d’1-1 i que va acabar significant el triomf del Vallfogona, gràcies a la seua victòria en el partit de dimarts passat celebrat al Municipal de Torrefarrera (0-1). El Térmens, conscient del desavantatge inicial, va sortir més endollat i va dominar bona part del matx, amb tres clares ocasions que el porter Clarisó es va encarregar de desbaratar. El Vallfogona, per la seua part, molt ben posicionat en defensa, va saber esperar el seu moment i al minut 5 de la segona part Vera va aprofitar una bona passada de Cuellas per inaugurar el marcador (1-0). Aquest gol va suposar una gerra d’aigua freda per al Térmens, que veia com se li complicaven les possibilitats. El Vallfogona va passar de dominat a dominador després del gol de Vera i el segon va estar a prop però Alamán no va estar encertat en les dos clares ocasions que va tenir. El Térmens, que va anar de més a menys, va tenir un gran moment al 86, quan Robert va fer l’empat (1-1). A l’intentar recollir la pilota de dins de la porteria hi va haver un forcejament entre Robert i Tenorio, i el col·legiat, molt malament durant tot el partit, va decidir salomònicament expulsar amb roja directa els dos jugadors. Dos minuts més tard va expulsar també amb roja directa Conrad Burgués i deixava els locals amb 9. De tota manera, l’empat ja era definitiu, fet que suposa l’ascens del Vallfogona, una fita de l’esport en aquesta població de la Noguera.